V dnešní zkažené době je potřeba žít zdravě, protože prakticky vše kolem nás je špinavé nebo zdraví škodlivé, a to jsme si to všechno udělali my, lidé. Kvůli nám je ovzduší znečištěno a potraviny obsahují chemikálie. Jen domácí výroba je v dnešní době zdravá a jen na tu se můžeme spolehnout, na nic jiného bohužel ne. To, co si doma neuděláme, není radno jíst, protože nevíme, odkud co pochází, navíc si nemáme kupovat zbytečnosti, které nepotřebujeme, protože si tak dáváme víc a víc chemikálií do těla. To, co můžeme tak si vypěstujme a nebo kupme přímo od farmáře, o kterém víme, jak vypadá jeho statek a to, jak pěstuje dané potraviny. Pokud toto budeme dělat, budeme našemu tělu dávat zdravé věci a to, co si opravdu zaslouží, ne nic nezdravého a nám škodlivého.
Kromě kupování zdravých potravin bez chemikálií je dobrý nápad si i vařit zdravě. Někdo se tomu vyhýbá proto, že kdysi zkusil zdravé jídlo a třeba mu nechutnalo. Důležité je ale říct, že ne každé zdravé jídlo musí nutně chutnat špatně, pokud jsme zvyklí sladit či solit, jde to přírodními věcmi také ochutit, protože prakticky na všechno existují různé náhražky a budete se i vy cítit lépe, že pro své tělo něco děláte. Věřte nebo ne, nahradit se dá úplně všechno.
Začneme věcí, která se nás dotýká každý den a vlastně je velký problém s tím, jestli toto používat nebo ne. Jedná se o cukr. Na každém rohu vidíme takové ty obrázky, kolik je v jednotlivých nápojích kostek cukru a hodně nás to vždy zaráží. Co tedy použít místo cukru? Použijte javorový sirup. A pokud chcete být úplně přírodní, použijte rostlinu s názvem stévie sladká. Je to rostlina, která vypadá podobně jako máta, akorát je velmi sladká. Můžete ji přihodit do čaje.
Místo soli můžete použít například karnalit, není o tolik dražší než samotná sůl kamenná a je mnohem více zdravý.