Saláty jsou lehkou svačinou, ovšem stále se díky němu dostatečně zasytíte. Jsou mnohem zdravější, než fastfoody, nebo jiná rychlá jídla připravená doma. Navíc si s nimi můžete vyhrát, zkoušet nové ingredience, způsoby úprav salátu, nebo se snažit obměňovat je tak, že vás chuť nikdy neomrzí. Několik způsobů najdete i níže. Každý je jiný, přesto některé obsahují stejné ingredience.
Rajčata s mozarellou.
Nakrájejte si rajčata i mozarellu na plátky a vyskládejte je na talíř. Posypejte je lístky bazalky a doplňte o olivový olej, případně pepř, sůl či provensálské koření. Jednoduchá, rychlá svačina, která vás však bohatě zasytí. A nespotřebujete ani tolik zeleniny či jiných ingrediencí. Můžete si k tomuto salátu zapéct toust a oživit tak svůj recept.
Zelenina s balkánským sýrem
Balkánský sýr má výbornou nakyslou chuť a můžete si ho vzít klidně samotný třeba jen s rajčaty. Nebo si nakrájejte rajčata, okurku, salát, papriku, klidně přidejte i kukuřici a to vše smíchejte s nakrájeným sýrem. Vše posypejte provensálským kořením, pokapejte olivovým olejem a můžete přidat i balzamico. To je však také dosti kyselé, již záleží pouze na vaší chuti.
Tento salát však můžete vzít z několika hledisek. Například můžete celou směs smíchat s bílým jogurtem, nebo přidat ananas, a tak salátu dodat úplně jinou chuť. Výborný je také takový salát například s krabími tyčinkami, či s tuňákem. Inspirací vám je pouze vaše lednice. Proto je salát vhodný snad pro každého, díky úpravě uspokojí jakkoliv náročného jedince.
Ovocný salát
Zelenina nemusí zachutnat všem. Proto je tu ovoce, ze kterého si můžete také připravit chutnou svačinu. Ananas, meloun, broskve, švestky jahody, borůvky. Nic vám chuť nepokazí, jelikož se zde propojí chutě, které se nijak nebijí. Podávat jej můžete i s cottage sýrem. Ten se často dává k sladkým věcem, sám o sobě příliš výraznou chuť nemá.